Wij staan voor het belang van onze cliënten. Altijd bereikbaar, duidelijke uitleg over de kansen van uw zaak en voorts vooraf inzicht in de wijze waarop het doel kan worden bereikt.
Feiner en Iwema werken volgens de volgende principes:
1. Het belang van de cliënt staat voorop
2. Vooraf duidelijkheid volgens werkwijze ‘OPS’ (= Oordeel Plan & Strategie)*
3. Specialistische kennis
4. Goede communicatie met cliënten en waar van belang door inschakeling ketenpartners
5. Doelgericht en recht door zee
6. Integrale bijstand aan de cliënt is meer dan enkel juridische bijstand! (oplossingsgericht advies op maatschappelijk, communicatief en financieel vlak door advies over passende hulp)
* OPS Oordeel Plan & Strategie
Samen met de cliënt analyseren wij wat haalbare doelen zijn en hierop spreken wij een zaakstrategie af. Dit omvat meer dan een juridisch verweer. U wilt immers een oplossing voor het probleem waarvoor u wordt gesteld en vaak biedt een juridisch goed verweer alleen geen integrale oplossing (operatie geslaagd, patiënt overleden).
a. Doelstelling: Wat wenst de cliënt te bereiken en wat is haalbaar?
b. Feitenvaststelling: Wat is het relaas van de cliënt en op welke wijze kan dit relaas worden onderbouwd (getuigenverklaringen, deskundigenonderzoek, schriftelijke bescheiden, etc.)?
c. Juridische vertaling: middels uitdrukkelijk onderbouwde standpunten (Wet, jurisprudentie en wetenschappelijke artikelen)
d. Proceshouding : representativiteit, wijze van communiceren en timing van handelen zijn niet-juridische factoren die evenzo belangrijk zijn. Feiner en Iwema menen dat effectieve rechtsbijstand van de cliënt is gediend met een zo vroeg mogelijke beïnvloeding van de wederpartij. Overleg met de jeugdbeschermer of Officier van Justitie kan erger voorkomen en soms oplossingen bieden die in een later stadium niet meer mogelijk blijken.
e. In alle stadia van het optreden namens cliënt wordt steevast bezien of de zaakstrategie aanpassing behoeft.
f. Feiner en Iwema hebben oog voor en kennis van de juridische neveneffecten van een mogelijke veroordeling of bijvoorbeeld van een uithuisplaatsing.*
* Bij een strafrechtelijke veroordeling gaat het bijvoorbeeld om verplichte DNA-afname, een eventuele weigering van een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG), of bij een uithuisplaatsing van uw kind(eren) het verlies van kindgebonden toeslagen en verlaging van de uitkeringsnorm. Helaas bemerken wij dat politie en justitie de verdachte hierin niet volledig inlichten bij het accepteren van bijvoorbeeld een strafbeschikking. Het snel betalen van een strafbeschikking kan onder omstandigheden later het onverwachte verlies van uw dienstverband betekenen.
Voorbeelden van onze aanpak: