De jeugdbeschermingstafel informeert ouders onvoldoende over de mogelijkheden van rechtsbijstand

De hashtag#jeugdbeschermingstafel is een niet meer weg te denken beslissingstafel over de vraag of er een onderzoek naar een hashtag#kinderbeschermingsmaatregel moet worden verzocht. Ouders en kinderen worden uitgenodigd om hierin gehoord te worden.

Echte juristen zullen u vertellen dat de jeugdbeschermingstafel helemaal niet bestaat. Er is geen wet of AMvB waarin deze tafel krachtens publiekrecht is ingesteld (De hashtag#Jeugdwet kent deze instantie niet). Al jarenlang worden, niet gehinderd door enige krachtens publiekrecht gegeven bevoegdheid, een soort oordelen gegeven over gezinnen met ingrijpende gevolgen op het gebied van hashtag#drang en hashtag#dwang.

Na de hashtag#toeslagenaffaire is de jeugdbeschermingstafel geïdentificeerd als een instantie die de hashtag#zelfredzaamheid en de hashtag#rechtsbescherming van kwetsbare burgers onder- en overschatten. Daarom is er een subsidieregeling die maakt dat ouders gratis een advocaat kunnen meenemen; juist om erger te voorkomen:

De Regeling Adviestoevoeging Zelfredzaamheid. Probleem is dat de jeugdbeschermingstafel ouders hier niet op wijzen (in hun uitnodiging en zeggen dat het op eigen kosten is) omdat ze die regeling niet kennen!

Hierbij dan nogmaals, hoewel ook de overheid geacht wordt de Wet te kennen:

https://lnkd.in/e6eJ8Jwn

https://lnkd.in/eq53XPcV